CONTACT : 0172 - 611 500

Gedegen CRM selectieproces

EGH ZH-1
B-ITPRICE
Expert

De implementatie van een Customer Relation Management (CRM)-pakket kan complex zijn. Dat kan organisaties ervan weerhouden om op termijn een nieuwe CRM-applicatie aan te schaffen. Dat was ook het geval bij een van de vaste klanten van B-ITprice.com. Daarom aan ons de vraag het selectieproces te verzorgen. 

De processen binnen de bestaande software waren zeer ondoorzichtig en niet gekoppeld of geïntegreerd met andere processen of software binnen deze organisatie. Samen met de klant beschreven we alle 'te automatiseren' processen. Zo nodig optimaliseerden we deze. Ook namen we alle noodzakelijke, gekoppelde processen mee in deze beschrijving. Dit, met als doel om de nieuwe CRM-oplossing zoveel mogelijk te laten integreren met de commerciële, logistieke en financiële processen. 

Klantspecifieke demonstratie

Op basis van de eisen en wensen vanuit de procesbeschrijvingen werd een zg. 'uitvraag' gedefinieerd. Deze aanvraag werd daarna op de Business Portal van B-ITprice.com geplaatst waar de juiste leveranciers op reageerden om het selectietraject te initiëren. Na ontvangst van de gevraagde informatie met eerste prijsindicaties nodigden we enkele potentiële leveranciers uit om een generieke demonstratie te geven en om de ontvangen documenten te bespreken. Op basis van die gesprekken selecteerden we twee leveranciers. Zij presenteerden ieder een volledig klantspecifieke demonstratie. Daarin moest vooral ook de integratie/koppelingen met de reeds aanwezige applicaties binnen de klantorganisatie terugkeren. 

Aanvullende testomgeving

Beide leveranciers gaven een heldere en professionele demonstatie. Toch kozen we ervoor om een aanvullende testomgeving te installeren. Hierdoor kreeg de klant uiteindelijk een volledig beeld van de mogelijkheden
en onmogelijkheden bij iedere leverancier. Op basis hiervan kon de klant in vertrouwen een gedegen beslissing nemen.

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij het selectieproces van uw CRM pakket?

PLAATS EEN GRATIS AANVRAAG

Of  

VRAAG ONZE GRATIS TIPS AAN
Screen Shot 2018-07-25 at 10.55.03