CONTACT : 0172 - 611 500

Selectie van ERP-software

zon_en_scherm_logo
B-ITPRICE
Expert

B-ITprice.com verzorgde het selectietraject van een ERP-applicatie voor deze organisatie die de afgelopen jaren een zeer snelle groei doormaakte. Binnen enkele jaren was de omzet significant toegenomen. De meeste processen werden tot dan toe voornamelijk handmatig uitgevoerd. Een bedrijfsbrede implementatie van een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem was hard nodig om inzicht te krijgen in de positie van het bedrijf én om kosten te besparen door processen te automatiseren en te versnellen.

Samen met de klantorganisatie werden de processen beschreven. Op basis van de eisen en wensen vanuit deze procesbeschrijving benaderden we mogelijke, passende leveranciers. B-ITprice.com vroeg hen om, waar mogelijk, procesoptimalisatie toe te passen. Niet alle processen werden dus klakkeloos geoptimaliseerd. In bepaalde gevallen bleek het namelijk efficiënter (en zelfs goedkoper) om processen handmatig te laten blijven uitvoeren.

Voor het selectietraject benaderden we drie partijen. Eén partij viel na het eerste gesprek af omdat deze slechts een indicatie kon afgeven met een marge van +/- 50k. Dit vonden wij onaanvaardbaar voor de klant. De andere twee leveranciers boden wel een gedegen eerste offerte aan. Zij verzorgden een demonstratie waar de details van de eisen en wensen verder werden uitgediept.

Waardevolle demonstraties
De demonstraties bleken heel waardevol. Eén leverancier bood namelijk een softwareoplossing aan die heel specifiek was voor de branche van de klant, terwijl we de andere leverancier hadden geselecteerd vanwege de propositie van een standaardoplossing. Hierdoor kreeg de klant een zeer goed inzicht in de 'voors en tegens' van beide oplossingen.

Branche-specifieke of standaardoplossing
Financieel bleken de twee oplossingen elkaar niet veel te ontlopen.
Het ging daarom vooral om de keuze voor de branche-specifieke of de standaardoplossing.
Uiteindelijk koos de klant voor de standaardoplossing. Deze bood voldoende mogelijkheden
en bleek makkelijker te integreren met de systemen van externe partijen.

Heeft u nog vragen over dit traject?

NEEM GERUST VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

Of

VRAAG ONZE GRATIS TIPS AAN
Screen Shot 2018-07-25 at 10.55.03